Piškotki

O piškotkih

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto le uporablja). Glavni cilj piškotkov je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na straneh uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletenga mesta.
Upoštevajte, da se z uporabo spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:
Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.

Katere trajne piškotke uporablja naša stran?

Na strani uporabljamo:

Piškotek Trajanje Opis
_ga 2 leti Spletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, ki se uporablja za sledenje obiskovalcem. Google Analytics identificira uporabnike z edinstvenim identifikatorjem imenovanim “client id”. Ta id je skupaj z drugimi parametri shranjen v _ga piškotku.
_gid 24 ur Piškotek loči obiskovalce.
_ga_<container-id> 2 leti Hrani stanje seje uporabnika.
PHPSESSID do konca seje Piškotek seje, ki je povezan z vdelano vsebino in se uporavlja za vzpostavitev uporabniške seje in za posredovanje podatkov o sejnih piškotkih.

 

Piškotki vdelanih vsebin 

Z namenom, da obogatimo našo vsebino smo vdelali videoposnetke in druge vsebine s strani, kot je na primer Youtube. Incrediwear Slovenija strani, ki vsebujejo tovrstne zunanje vsebine, lahko na vaš računalnik nameščajo piškotke s teh spletnih strani. Prav tako svoje piškotke nameščajo družabna omrežja, ki jih izberete za deljenje kakšne od Incrediwear Slovenija vsebin. Incrediwear Slovenija nad nameščanjem omenjenih piškotkov nima nadzora in spreminjanje nastavitev na tej spletni strani na nameščanje teh piškotkov ne more vplivati. Za več informacij o teh piškotkih obiščite spletno stran, ki je posamezen piškotek namestila.

Piškotek  Trajanje Opis
spin, fr, xs, presence, dpr, sb, c_user, datr / Več o piškotkih na voljo na spletnem mestu facebook
__Secure-3PSIDCC, SAPISID, SSID, APISID, SIDCC, HSID, PREF, __Secure-3PAPISID, YSC, VISITOR_INFO1_LIVE / Več o piškotkih na voljo na spletnem mestu google

 

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo.